Browse By

Antisemitisk bloggare åtalad

En  äldre antisemitisk bloggare i Nyköpingstrakten åtalades i februari misstänkt för tolv fall av hets mot folkgrupp, i inlägg publicerade på bloggen under maj – augusti 2018. Han anmäldes av föreningen Juridikfronten. Främst handlar det om inlägg om judar, men även bl.a. om bilder på Adolf Hitler. Bloggaren, som uttrycker starka sympatier för nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och som har koppling till extremnationalister som Herrmann Wolfenwald (som tidigare hette Nils-Erik Hennix, ett namn han ibland fortfarande använder), dömdes förra året för hets mot folkgrupp. Trots den tidigare domen och det väckta åtalet fortsätter bloggaren att beskriva judar som bl.a. parasitära (senast idag), och har enligt en anmälan begått åtskilliga hetsbrott i tiden efter augusti 2018. Han skrev efter den tidigare domen att han var stolt över att han blivit dömd eftersom ”det som är dåligt för juden är automatiskt bra för oss andra”. ”Juridikfronten är sossarnas Säpo” har han uppgett i polisförhör. Avsnitt följer fallet.