Browse By

Juridikfronten får bort vit makt-blogg

Midgård Magazine, mmagazine.se, hade kopplingar till vit makt-skivbolaget tillika webbutiken Midgård. Här kunde man läsa intervjuer med extremnationalistiska musikgrupper vars skivor säljs via Midgård.

I intervjuerna förekom flera nedsättande uttalanden – mexikaner, turkar, greker, ”American Indians” och slaver kallades för ”undermänniskor” av ett band. Asiater och muslimer kallades ”avskum” av andra band, medan ett band hyllade Adolf Hitler och beskrev icke-vita som ”lortmänniskor” som man skulle ”slå tillbaka med full kraft” emot. Efter att föreningen Juridikfronten informerat Justitiekanslern om detta, väcktes åtal mot personerna bakom Midgård. En annan person hävdade dock att han ansvarat för bloggen, något som inte kunde motbevisas, varför åtalet avvisades i denna del. Midgårds ansvarige utgivare dömdes dock för tio andra fall av hets mot folkgrupp på Midgårds webbplats. Polis och åklagare förefaller dock inte därefter ha ingripit mot Midgård Magazine-bloggen, en blogg som fanns kvar.

Förutom uttalanden som de som nämns ovan, innehöll bloggen en hel del symboler som påminde om de nazistiska. Juridikfronten anmälde därför nyligen bloggen till det företag som tillhandahållit tjänsten, eftersom hets mot folkgrupp strider mot företagets användarvillkor. Idag fick föreningen svaret att bloggen skulle tas ned av detta skäl. Nu möts den som besöker mmagazine.se av texten ”Bloggen är borttagen”.