Juridikfronten anmäler Anders Leander (SvP) för hets mot folkgrupp

Browse By

Anders Leander är politisk vilde i Mönsterås kommuns kommunfullmäktige, och medlem i Svenskarnas parti (SvP) sedan 2012. Han valdes in för Sverigedemokraterna (SD) år 2010, men hoppade sedermera av detta parti. Avhoppet omskrevs i maj 2012 av Realisten, som gjorde en intervju med Leander. Så sent som igår publicerade Realisten en ny intervju med Leander, gjord av Björn Björkqvist inför 2014 års val.

I ett inlägg på nyårsafton 2013 skrev Leander på sin blogg ett inlägg riktat till personer som avser rösta på SD i valet 2014, något Leander kraftigt avrådde från. ”DOM VILL INTE HA DIG OCH DIN RÖST! DU ÄR RASIST ENLIGT DOM!” skrev Leander, som uppmanade sina meningsfränder att rösta på SvP istället.

Leander gör ingen hemlighet av vad han anser om personer från ”muslimska länder som Somalia, Pakistanier, Arab länder iran, irak m.fl länder”. Han anger att de beter sig som svin, stjäl och ”våldtar våra svenska kvinnor och tjejer misshandlar och dödar svenskar män och kvinnor för att vi är vita i skinnet”. Den välartikulerade Leander tillade: ”Vi skriker din satans blatte åke hem till ditt piss country kom inte här och snylta på vår välfärd. Din förbannade muslimjävel ditt jävla allah skit vill vi pissa på, det passar inte in i vårt Sverige. Ni har även dessa förbannade moske´er där ni skriker som jävla grisar, vi vill inte ha detta allah skitet i Sverige.” Leander konstaterade sedan: ”Men kära svenskar, ni som tycker som texten här ovanför ni är inte ens välkommna hos Sverigedemokraterna.”

I ett annat inlägg påstår Leander att endast kanske 5-7 % av ”dessa muslimer, kroknäsor, somalier som nu invaderat sverige” kommer att bidra till välfärden, och att resten kommer att ”snylta på oss få svenska skattebetalares pengar”. Den svenska välfärden har ”säckat ihop” och allt har blivit sämre i Sverige sedan ”denna lemmelvåg av parasiter eller så kallade flyktingar kom hit”, påstår Leander, som även har publicerat en manipulerad bild av denna filmaffisch avseende ”Expendables 2”, där rollfiguren bytts ut mot terroristen Anders Behring Breivik.

Föreningen Juridikfronten, som givetvis tar avstånd från Leanders ovan citerade uttalanden, har gjort bedömningen att dessa klart nedsättande uttalanden tvivelsutan överskrider gränsen för en saklig och vederhäftig diskussion om invandrare och muslimer, och har därför skickat en anmälan till polismyndigheten i Kalmar län, angående misstänkt hets mot folkgrupp. Till Östran har Leander sagt att han ”bara skrivit vad folk anser”.