Browse By

Falu tingsrätt rättar kritiserad dom

I måndags kritiserades en dom av Falu tingsrätt, angående hets mot folkgrupp, här i Avsnitt: Juridikfrontens perspektiv (en del av Samhällsmagasinet Avsnitt). Bland annat framfördes kritiken att tingsrätten synes ha förväxlat vissa antisemitiska texter med bilder på Adolf Hitler. Föreningen Juridikfronten informerade tingsrättens lagman om bristerna i domen den 22 oktober, samma dag som domen meddelades, men har inte fått något svar från denne. Igår beslutade dock tingsrätten, genom lagmannen, att rätta domen. Beträffande åtalspunkterna om bilder på bl.a. Adolf Hitler, 29-34, redovisar tingsrätten genom rättelsen nu skäl till att publiceringen av bilderna ansetts straffbar. Domen rättas också så att bilder på flygblad anges vara åtalspunkter 35-41, inte 29-41.