Browse By

Anmälan mot riksdagsledamoten Thoralf Alfsson (SD)

thoralf

Thoralf Alfsson. © Martin Tunström.

Juridikfronten ställer sig ofta frågan om det överhuvudtaget är möjligt för ”invandringskritiker”, av slaget högerpopulister, nationalsocialister och dylika mörkermän, att bedriva politisk verksamhet utan att begå brott – i regel ordningsbrott eller brott riktade mot meningsmotståndare eller mot grupper, eller individer tillhöriga grupper, som av en eller annan anledning inte kan accepteras av mörkermännen (invandrare, muslimer, svarta afrikaner, judar, homosexuella etc.). I akt och mening att få fler att ställa sig denna fråga, och dra slutsatser (se t.ex. detta; se dock detta och detta), fortsätter Juridikfronten att söka få legitima rättsliga processer inledda mot mörkermännen. Det handlar från föreningens sida inte om att genom ny lagstiftning inskränka någons ”friheter”, utan bara om att uppmärksamma och söka beivra brott mot redan befintliga lagar, stiftade av Sveriges riksdag, och mot andra regler (såsom användarvillkor för webbhotell).

Nu har turen kommit till SD-riksdagsledamoten tillika förtalsbrottslingen Thoralf Alfsson. Alfsson håller inte särdeles stor koll på sitt kommentarfält på sin blogg, vilket innebär att missaktningar av olika folkgrupper kan spridas den vägen. En tillhandahållare av en elektronisk anslagstavla – t.ex. ett kommentarfält eller ett forum – har en skyldighet att radera uppenbara fall av hets mot folkgrupp (se föregående inlägg om BBS-lagen). Juridikfronten har därför skickat in en polisanmälan mot Alfsson angående ett 20-tal kommentarer. Läs mer i tidskriften RiktpunKt (nej, föreningen och tidskriften samarbetar inte, precis som att inget samarbete finns mellan föreningen och Aftonbladet för att Aftonbladet publicerar artiklar om sådant föreningen gjort; sådant behöver uppenbarligen påpekas för att inte mörkermännen ska se ”det kommunistiska spöket” överallt [Nu kan det konstateras att Thoralf Alfsson inte kan ha läst eller förstått denna parentes]) och i Nyheter24.

Riksdagsmannen Alfsson slår i sin blogg ifrån sig genom att kalla anmälan ”politisk” och hoppas innerligt att ”några journalister kommer ägna sig åt att granska anmälarna och deras bakgrund”. Juridikfronten undrar: Varför är anmälarnas ”bakgrund” relevant? Varför ska anmälarna ”granskas”? Vilken funktion fyller denna ”granskning”? Vill Alfsson se till att föreningens medlemmar blir trakasserade av Alfssons ”fotsoldater”? Huruvida Thoralf Alfsson eller någon annan har begått brott enligt svensk lag, är helt oberoende av motivet till att han blir anmäld, vilka medlemmar Juridikfronten har, vad dessa har för bakgrund och hur mycket de än granskas. Föreningen är dessutom helt öppen med vilka som sitter i styrelsen. Det duger inte längre för Sverigedemokrater och andra mörkermän att utmåla sig som offer och skylla på ett påstått politiskt rättssystem som ’hatar nationalister’. Någon gång måste man ta ansvar för sina göranden och underlåtelser. Det gäller även Thoralf Alfsson.