Juridikfronten anmäler Thoralf Alfsson för misstänkt hets mot folkgrupp – igen

Browse By

En överåklagare har nyligen ansett att en skrivning på den Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Thoralf Alfssons blogg kan antas utgöra hets mot folkgrupp (Lyssna på en intervju med åklagaren här!). Alfsson har tidigare förklarats skyldig till förtal av en meningsmotståndare, och underlåtit att ta bort tveksamma kommentarer från sin blogg.

Nu har föreningen Juridikfronten ånyo anmält Alfsson. Den 9 november skrev denne på sin blogg att ”invandrare och vänsteranhängare” är ”väldigt våldsbenägna” enligt hans erfarenhet. Han angav även att ”invandrare uppträder rasistiskt och som antidemokrater”. Juridikfronten menar att uttalandena är alltför generaliserande och missaktande för gruppen invandrare, och har därför sänt en anmälan till Kalmarpolisen om misstänkt hets mot folkgrupp. Huruvida Alfsson kan lagföras för dessa skrivningar, återstår således att se.

Tack till ”Inte rasist, men…”, som uppmärksammat Alfssons skrivningar.