Ny förundersökning mot Nordfront

Browse By

Trots att flera förundersökningar pågår mot nazistiska Nordiska motståndsrörelsens (NMR) webbplats Nordfront, och trots att den ansvarige utgivaren redan är åtalad för fyra uttalanden på sajten, fortsätter man att på sajten tillhandahålla och publicera tveksamma uttalanden.

Idag inledde Justitiekanslern, JK, förundersökning beträffande en intervju där den numera framstående NMR-medlemmen Emil Hagberg beskriver ”Sion” (dvs. judarna) som ”arvfienden till vår ras” som ”i grund och botten är parasiter”, vars seger leder till att hela planeten går under. Adolf Hitler och ”folket i det Tredje Riket” beskrivs som ”halvgudar” som var en del av ”ett mycket större uppvaknande för vår ras”. JK anser att det finns anledning att anta att yttrandefrihetsbrottet hets mot folkgrupp har begåtts genom artikeln, som anmälts av föreningen Juridikfronten. JK inleder även förundersökning beträffande en publicering av Finlands flygvapens tidigare symbol med ett hakkors.