Juridikfronten lanserar utbildningssatsning

Browse By

Avsnitt kan i dag rapportera att Juridikfronten lanserat en möjlighet för intresserade organisationer att boka in företrädare från föreningen för föreläsningar om brottsligt näthat och hur man kan verka för att beivra det.

Ett utbildningsmaterial har tagits fram under våren av föreningen. Två huvudsakliga utbildningspaket erbjuds. En övergripande föreläsning om brott som kan aktualiseras vid så kallat näthat och en mer specialiserad föreläsning om hets mot folkgrupp, uppvigling och brott mot BBS-lagen. Det förstnämnda paketet lämpar sig exempelvis väl för såväl elever som lärare på högstadie- och gymnasieskolor, medan det sistnämnda är utformat främst för personer som redan har viss grundläggande kunskap kring det juridiska, som till exempel journalister eller myndighetsanställda. Föreningen kan även skräddarsy ett upplägg utifrån beställarens önskemål.

– Juridikfronten har som stadgereglerat ändamål att ägna sig åt folkbildning i frågor som rör de rättsområden vår verksamhet omfattar. Nu utvecklar vi den folkbildande delen genom att erbjuda föreläsningar där vi delar med oss om den kompetens vi ansamlat genom vårt arbete, säger Johan Nordqvist, ordförande för Juridikfronten.

Juridikfrontens utbildningar presenteras på sajten http://utbildning.juridikfronten.org . På sajten går det att läsa mer om utbildningarna och boka föreläsningstillfälle.