Browse By

Juridikfrontens ordförande uttalar sig om avgiftshöjning

Den 29 juli kunde Dagens Nyheter (DN) berätta att Domstolsverket föreslår höjda domstolsavgifter vid förenklade tvistemål, s.k. småmål. Domstolsverket föreslår en höjning från dagens 450 kronor till 1 900 kronor. Med anledning av det fick Juridikfrontens ordförande Martin Tunström uttala sig om den föreslagna avgiftshöjningen. Även Mårten Schultz, professor i civilrätt, uttalar sig till DN.

DN:s artiklar i ämnet återfinns i gårdagens pappersutgåva av DN på s. 8 och s. 9. Sveriges Radio (SR) följde upp reportaget samma dag med en radiointervju med professor Mårten Schultz. Vi rekommenderar våra läsare att kolla in artiklarna och lyssna på SR:s intervju.

Artikel 1: Att tvista kan bli dyrare
Artikel 2: ”Först blir jag utsatt för brott, sedan ska jag betala”
Artikel 3: Reformen en allvarlig inskränkning
Artikel 4: Driva fall i domstol kan bli dyrare