Browse By

Svar till Realisten

Med anledning av en artikel i Svenskarnas Partis nättidning Realisten idag, vill denna ”taffliga blogg” meddela följande. Nationalsocialistiska Svenska Motståndsrörelsens webbplats Nordfront har skrivit om en centerpartist som sedan över ett år inte längre är medlem i Juridikfronten (se dementi). I Realisten påstås att Nordfronts ”granskning” skulle ha avslöjat ”att man [dvs. Juridikfronten] bland annat själv skrivit kommentarer på nationalistiska hemsidor som man sedan anmält för att försöka fälla den ansvarige utgivaren”. Detta är inte sant. Det fall som Nordfrontartikeln talar om hade ingenting med nationalistiska webbplatser eller ansvariga utgivare att göra, utan centerpartisten hade väckt talan mot en vanlig bloggare för en bloggkommentar han själv skrivit och som godkänts av bloggaren. Processen mot bloggaren – en process som Juridikfronten givetvis fördömer – har drivits helt utan rådgörande med eller samtycke från Juridikfronten. Att ta en f.d. medlems åtgärder – mot en bloggare som inte är nationalist – till intäkt för att Juridikfronten anmäler nationalistiska webbplatser för kommentarer föreningens medlemmar själv skulle ha skrivit, är bara löjligt.

När det gäller anmälan om nedskräpning, kan man konstatera att det var legitimt av Juridikfronten att få prövat om utkastande av åtskilliga flygblad på gatan utgör brottslig nedskräpning, när kastande av en burk på gatan kan vara straffbart. Att Gotlandspolisen sedan inte höll med föreningen tar medlemmarna med ro. Juridikfronten är nämligen inte några rättshaverister.

Varför skriver Realisten inte istället om gårdagens stora förundersökning mot Nordfront?

UPPDATERING: Kl. 15:30 har Realisten ändrat ”nationalistiska hemsidor” till ”en blogg”. Varför det fortfarande står att ”man” skrivit kommentarer på denna blogg, inte att en f.d. medlem i Juridikfronten gjort det, framgår inte.