Browse By

Förtal från Nya Tider och Nordfront bemött

Juristen Benjamin O. J. Boman och andra personer har förtalats av den högerextrema blaskan ”Nya tider” i artiklar som ”Medlem i Juridikfronten och anställd på Kriminalvården hanterade ansökan från en annan medlem”, ”Medlem i Juridikfronten utreds av JO” och ”Rättegångsmissbruk: Juridikfronten stämda för förtal i Högsta domstolen, men den förtalade var hemlig medlem”, och i andra artiklar om Juridikfronten från bl.a. 2018. Även nazisterna på Nordfront har upprepat förtal om Juridikfronten. Samhällsmagasinet Avsnitt har under flera år bemött struntet, bl.a. här, här, här, här, här och här. Sammanfattningsvis kan sägas att skriverierna beror på gärningar och påståenden av en sedan flera år avliden man med psykiska problem, och på att de ”nationella” aktörerna inte förmår tillgodose sig information som de tar in på ett rimligt sätt. Exempelvis har det faktum, att vissa manliga medlemmar angett andra medlemmars adresser som c/o-adresser i rättegångar, för att få post i processerna till dessa adresser, tagits till intäkt för att medlemmarna har bott hos varandra och är homosexuella. Denna typ av fantasier passar naturligtvis utmärkt in i den förvirrade verklighetsuppfattning som torgförs av dessa aktörer, där Juridikfronten, judar, homosexuella m.fl. sammansvärjer sig mot ”den vita rasen” och dess representanter.